Stamppot – Zuurkoolstamppot met banaan

carola-van-bemmelen_eu_zuurkoolstamppot-met-banaan

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Schil de aardappels en de knolselderij, snijd ze in stukken en kook of stoom deze gaar. Smelt de boter in een ruime koekenpan en rul het gehakt. Fruit het uitje hierin mee.

Stamp de aardappels en knolselderij wanneer deze gaar zijn. Roer alle ingrediënten door elkaar en serveer.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 600 gram zoete aardappels
  • 600 gram knolselderij
  • 1 el roomboter of kokosolie
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 gram zuurkool
  • 150 gram appelpuree
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 2 bananen, in stukjes
  • 150 gram fetakaas
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl komijnzaad
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken