Visgerechten – Zoete zalmburgers met guacamole

Bereiding
VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN
Kook of stoom de zoete aardappels zacht. Laat de aardappels even afkoelen en prak ze daarna fijn. Snijd de zalm in kleine stukjes en kneed dit door de geprakte aardappels. Breng op smaak met peper en Keltisch zeezout. Maak er 4 kleine burgers van. Bak deze op laag vuur in een beetje roomboter mooi bruin.
Voor de guacamole prak je de avocado en snijd je de ui en tomaat (zonder de zaadlijsten) in hele kleine stukjes. Pers het teentje knoflook erboven uit en meng dit en de peterselie allemaal door elkaar. Serveer de burger met de guacamole.
Ingrediënten
VOOR 2 PERSONEN
Voor de burgers
- 300 gr zoete aardappel
- 250 gr rauwe zalm
- Peper en Keltisch zeezout
- Roomboter om in te bakken
Voor de guacamole:
- 1 rijpe avocado
- 1/2 rode ui
- 1 tomaat
- Verse peterselie
- 1 teentje knoflook