Smoothie – Zoete aardappelsmoothie

Bereiding
VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN
Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de gember, ras-el-hanout en knoflook zachtjes aan. Voeg de dadel toe en bak nog 1 minuut. Schep de aardappelblokjes en de wortel erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook in 10 minuten gaar en pureer met de staafmixer.
Verhit intussen nog een beetje olijfolie en bak daarin de uienringen tot ze krokant zijn. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 minuut zachtjes. Doe de smoothie in een kom of mooi glas en top met de uienringen.
Ingrediënten
VOOR 1 PERSOON
- 1 el geraspte gember
- 1 tl ras-el-hanout
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 medjouldadel, fijngesneden en ontpit*
- 250 g zoete aardappel in blokjes
- 1/2 winterwortel in plakjes
- 250 ml groentebouillon
- 1/2 rode ui in ringen
- 1 el rozemarijnnaaldjes
- Olijfolie