Overig – Zoete aardappelfriet met kip en sperziebonen

EU-recepten-zoete-aardappelfriet

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 75 MINUTEN

Snijd de zoete aardappelen in frieten van ongeveer een centimeter dik. Je hoeft ze niet te schillen. Marineer ze in een schaal in een beetje olijfolie met wat rozemarijn. Laat even staan.

Maak voor de kip de marinade door in een schaaltje ongeveer 6 el olijfolie en 5 el tamari te mengen. Dit mag gerust wat lobbig worden, dus voeg naar wens meer olie of tamari toe.

Leg de kippenpoten in een ovenschaal en bestrijk ze royaal met de marinade (de marinade mag op). Zet ze vervolgens in een koude oven en laat ze op 180 graden in ongeveer 75 minuten gaar worden.

Maak de sperziebonen schoon en zet ze klaar in een pan om te koken.

Bak ongeveer 25 minuten voordat de kip klaar is de zoete aardappelfrieten in de Airfryer op 180 graden en kook de sperziebonen gaar. Serveer alles met de kip.

 

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 medium zoete aardappels
  • 4 kippenpoten
  • Olijfolie
  • Tamarisaus
  • Rozemarijn
  • 400 gr sperziebonen

Print

Makkelijk bij het koken