Stoofschotel – Zoete aardappelcurry

carola-van-bemmelen_EU_zoete-aardappel-curry

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Smelt de boter in een ruime koekenpan of stoofpan
(met deksel). Bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook zacht. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het 30 minuten pruttelen op laag vuur met deksel op de pan.

Serveer met een frisse salade.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 3 el kokosolie, roomboter of ghe (om in te bakken)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 500 gram zoete aardappel (geschild en in stukjes gesneden)
  • 400 gram doperwten
  • 1 rijpe mango (in stukjes gesneden)
  • 600 gram gebakken stukjes kipfilet
  • 300 ml water
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 tl zoute sojasaus
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken