Zelfgemaakte aïoli

EU-member_recepten_juli-2020_aioli

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Maak eerst zelf de mayonaise door alle ingredienten voor de mayonaise bij elkaar te doen in een hoge kom. Zet vervolgens de staafmixer erin en trek deze langzaam omhoog totdat je de mayonaise ziet ontstaan.

Voeg vervolgens de 2-3 tenen gepofte knoflook toe samen met 1 eetlepel citroensap en een theelepel paprikapoeder.

Tip: knoflook poffen doe je als volgt: pak 1 hele bol knoflook, snijd de bovenkant eraf zodat de tenen zichtbaar worden. Giet er een scheutje olie overheen en leg de bol in zijn geheel in een koekenpan of in een aluminium bakje op de BBQ. Laat de bol vervolgens ongeveer 20 minuten heel zachtjes poffen. Laat de bol iets afkoelen en vervolgens kun je de tenen er zo uitdrukken. Je kunt de gepofte knoflook bewaren in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR 1 SCHAALTJE

Voor de mayonaise

  • 1 heel ei
  • 1 eierdooier
  • 4 el. appelazijn
  • 200 ml. olijfolie (niet extra vierge, normale!)
  • 1 flinke tl. mosterd
  • Snufje zout

Voor de Aïoli

  • 2-3 tenen gepofte knoflook
  • 1 el. citroensap
  • 1 tl. paprikapoeder

Print

Makkelijk bij het koken