Worteltaart

EU_recepten_september_2019_worteltaart

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 6 UUR

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontpit de dadels en laat ze 5-10 minuten weken in wat warm water zodat ze zacht worden. Blend vervolgens de dadels met de eieren tot een vloeibaar geheel.

Rasp de wortels en hak de walnoten grof.

Meng het kokosmeel met het zout, de wijnsteenbakpoeder, sinaasappelrasp, koekkruiden en kaneel. Voeg vervolgens het eiermengsel toe en spatel de wortels en walnoten erdoor.

Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier en stort het mengsel in de bakvorm. Bak in de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Laat daarna de taart volledig afkoelen.

Maak de frosting door alle ingrediënten bij elkaar in een blender te doen te blenden tot een romige mousse. Bewaar de frosting buiten de koelkast zodat ie zacht blijft. Zodra de taart is afgekoeld kun je de frosting aanbrengen op de bovenkant en evt. zijkant. Zet vervolgens minimaal 5 uur in de koelkast om goed op te stijven.

Ingrediënten

VOOR 8 - 10 STUKJES

Voor de taart

  • 200 gram wortels
  • 50 gram kokosmeel
  • 1/2 tl. zout
  • 1 tl. wijnsteenbakpoeder
  • 120 roomboter
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 8 Medjoul dadels (of 16 gewone)
  • 6 eieren
  • 1 tl. koekkruiden
  • 1 tl. kaneel
  • 50 gr. walnoten

Voor de frosting

  • 100 gr cashewnoten 3 uur geweekt
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Klein beetje sinaasappelrasp
  • 1 el. honing
  • 70 gram roomboter

Print

Makkelijk bij het koken