Wortel-banaan muffins

Bereiding
VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een muffinvorm klaar met daarin cakevormpjes. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom bij elkaar en roer het goed door. Smelt intussen de kokosolie (bv. au bain-marie of in een pannetje op heel laag vuur).
Mix in een andere kom de bananen tot een egale massa (kan gewoon met een handmixer). Voeg dan de sinaasappelsap en appelazijn toe en mix het goed door. Voeg vervolgens de dadelpuree of -stukjes, de wortelrasp, gehakte hazelnoten en de gesmolten kokosolie toe en mix goed door.
Als alles goed gemixt is voeg dan (in delen, anders krijg je zo'n grote homp) de droge ingrediënten toe en mix het goed door.
Verdeel het deeg over de cakevormpjes, vul ze tot aan de rand.
Bak de muffins in ongeveer een 30 minuten mooi goudbruin. Je kunt ze nog een kwartier langer in de oven laten staan na die 30 minuten als je ze afdekt met aluminiumfolie. Het is een beetje afhankelijk van de soort oven die je hebt.
Steek er met een satéprikker in, als er niks aan blijft hangen zijn ze gaar. Laat ze heel goed afkoelen, ze blijven een beetje nat aan de binnenkant.
Je kunt ze ook heel goed invriezen :). Eet smakelijk!
Ingrediënten
VOOR 16 MUFFINS
- 275 gram speltmeel*
- 2 tl baking soda
- 1,5 tl. Kaneel
- 0,5 tl. Kardemom
- Snufje kruidnagel
- Snufje Keltisch zeezout
- 80 gram gehakte hazelnoten
- 120 gram gesmolten kokosolie
- 150 gram gehakte of gepureerde dadels* (medjouls zijn toch wel de lekkerste). Week ze in heet water tot ze zacht zijn.
- 250 gram wortelrasp
- 3 rijpe bananen*
- 150 ml versgeperst sinaasappelsap*
- 1 tl. Appelazijn