Ovenschotels – Winterse groente lasagnette

Bereiding
VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN
Verwarm de oven op 180 graden.
Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin eerst de uitjes en knoflook. Blijf een beetje roeren, voor zo’n 5 minuten. Voeg de gehakte tomaten toe en bak deze 5 minuten mee (blijven roeren). Voeg de overige ingrediënten toe die bij de saus horen. Het is klaar als alles goed doorbakken is. Pureer de saus in een blender of met een staafmixer en zet het even apart.
Rul het gehakt in de koekenpan. Voeg de saus toe en laat het 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de overige ingrediënten door de saus. Meng de saus met de lasagne-courgettebladen in een vierkante ovenschaal. Bovenop strooi je de geitenkaas.
Zet de lasagne 25 minuten in de oven.
Serveer eventueel met een eenvoudige groene salade.
Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
Voor de saus:
- 2 el kokosolie of roomboter
- 400 g gehakte tomaten (uit blik)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout naar smaak
Voor de lasagne:
- 2 courgettes overlangs in dunne plakken gesneden (dit zijn je lasagnebladen)
- 300 g rundergehakt
- 500 g diepvries pompoenstukjes
- 500 g gekookte rode bieten
- 250 g geraspte geitenkaas
Serveren met: een groene salade