Vleesgerechten – Spare ribs met zoete marinade

EU-member_recepten_juli-2020_spareribs-zoete-marinade

Bereiding

VOORBEREIDING 1 DAG + 2 UUR - BEREIDING 15 MINUTEN

Bereid een dag van tevoren alles voor:
Doe de spare ribs in een grote pan en zet ze goed onder water. Voeg de ui erbij en breng aan de kook. Laat vervolgens 1,5 uur zacht doorkoken tot ze gaar zijn.

Maak tijdens het koken de marinade door de tamarisaus, honing, gemberpoeder en tomatenpuree door elkaar te roeren.

Haal de spare ribs uit het water en leg ze in een grote schaal. Schenk de marinade er overheen en zorg dat alle stukjes goed gedrenkt zijn in de marinade. Laat nog even afkoelen en zet vervolgens de schaal in de koelkast.

Doe de spare ribs de volgende dag op de BBQ en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.

Ingrediënten

VOOR 4-8 PERSONEN

  • Ongeveer 400 gram spare ribs of vleesribbetjes per persoon
  • 1 ui in grove ringen
  • 200 ml tamarisaus
  • 2 el honing*
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Print

Makkelijk bij het koken