Vleesgerechten – Grillfeest aan tafel

Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_grillfeest-aan-tafel

Bereiding

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING AAN TAFEL

Meng het gehakt met de Picadillo kruiden, het kokosmeel, het ei, het zout en de peper in een kom met je handen tot alles goed gemengd is en vorm er mini hamburgertjes van. Snijd met de kaasschaaf de courgette in de lengte in plakken. Snijd de wortels doormidden en snijd van de maiskolven plakken. En snijd tot slot ook de zoete aardappel in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Doe dan de tijm, honing en olie in een kommetje en meng het goed en smeer de courgettes en de wortels er mee in. Bestrooi de zoete aardappel en de mais met wat zeezout.

Zet de grill op tafel en bak gezellig met z’n allen de groenten, de zoete aardappel en de hamburgertjes in de grill klaar. Serveer de maïs met een klein klontje boter erop.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • Een contactgrill
  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 tl Picadillo kruiden van Jonnie Boer
  • 1 el kokosmeel
  • 1 ei
  • 1 of 2 flinke zoete aardappelen
  • ½ tl gemalen Himalayazout
  • Snuf peper
  • 2 courgettes
  • 4 flinke wortels
  • 2 gare maiskolven
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl honing*
  • 2 el olijfolie
  • Klontje roomboter of kokosolie

Print

Makkelijk bij het koken