Rijst – Varkensragout met broccolirijst

EU-recepten_april-2020_kipragout-bloemkoolrijst

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Snijd de hamlappen in reepjes. Snijd ook de champignons in plakjes en de trek de oesterzwammen in reepjes uit elkaar.
Snipper de ui en pers de knoflook en bak deze in een beetje roomboter. Voeg hier de hamlapjes bij en ook de kruiden, de Ao Nori, de Sole en alle paddenstoelen en bak dit tot ze beetgaar zijn.

Smelt in een andere pan de roomboter en roer daar het boekweitmeel doorheen, je gaat hiermee een roux maken om de ragout te binden. Blijf de roux roeren en laat het zo rustig gaar worden en lichtbruin kleuren. Giet nu beetje bij beetje de koude bouillon erbij tot de ragout de gewenste dikte heeft.

Voeg dan het vlees met de paddenstoelen erbij en roer de crème frâiche er doorheen. Je ragout is nu klaar.

Bak in een klein beetje olie heel kort de broccolirijst aan (het gaat er alleen om dat het warm wordt). Serveer de ragout met de broccolirijst.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 400 gr hamlapjes (kippendij kan ook)
  • 1 doosje gewone champignons
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 doosje oesterzwammen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml koude kippenbouillon
  • 40 gr boekweitmeel
  • 40 gr roomboter + nog 1 eetlepel om in te bakken (of kokosolie)
  • 2 el crème frâiche of kokoscrème
  • 2 el Funghi Trifolati kruiden van Jonnie Boer
  • 1 el Ao Nori
  • 1 el Sole
  • 1 verpakking broccolirijst

Print

Makkelijk bij het koken