Pudding – Taartje van zoete aardappel

Bereiding
VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN
Warm de oven voor op 200 graden. Kook dan de zoete aardappel, wortel en knolselderij.
Wanneer de groentes zacht zijn kan je deze pureren met de staafmixer.
Splits ondertussenhet ei en klop het eigeel luchtig. Roer het eigeel vervolgens goed door de puree, samen met de blauwe bessen en de kruiden naar smaak. Voeg optioneel wat citroensap en citroenrasp toe voor een wat frissere smaak.
Zet de puree even aan de kant en klop de eiwitten stijf. Voeg nu beetje bij beetje het eiwit bij de puree en spatel dit er doorheen. Hoe meer belletjes je houdt, des te luchtiger wordt het taartje.
Doe alles in een kleine ovenschaal of taartvorm en zet het taartje ongeveer 30
minuten in de oven. Even laten afkoelen en smullen maar.
Tip: je kunt het taartje ook de avond van tevoren maken voor de volgende ochtend.
Ingrediënten
VOOR 1 PERSOON
- 45 g zoete aardappel
- 40 g wortel
- 40 g knolselderij
- 2 eieren
- Kaneel
- Vanille
- Gemberpoeder
- 120 g blauwe bessen (ander fruit kan ook)
- Optioneel: citroensap en citroenrasp