Stamppot – Stamppot rauwe andijvie

EU-member_recepten_augustus_stamppot-rauwe-andijvie

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Schil de aardappel en snijd deze in stukken. Kook of stoom de aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.

 Pureer de aardappel met de peper, zout en roomboter, dit kan met een staafmixer of in
een keukenmachine. Doe de puree in een grote kom of
pan en meng de overige ingrediënten (behalve de hamburgers) er doorheen. Serveer direct met de hamburgers.

Tip: als je in plaats van aardappel kiest voor zoete aardappel, pastinaak, knolselderij of peulvruchten zoals kikkerkerwten of witte bonen, dan kun je deze stamppot in een handomdraai geschikt maken voor een 100% suikervrije leefstijl. 

Ook kun je kiezen voor een combinatie van 50% aardappel en 50% aardappelvervanger.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 750 gram aardappelen*
  • 2 el roomboter
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • Peper en zout naar smaak
  • 500 gram andijvie, gesneden
  • 4 el crème fraîche
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 4 runderhamburgers

Print

Makkelijk bij het koken