Stamppot – Stamppot Boerenkool

EU_recepten_2018-12 Stamppot boerenkool

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Schil de knolselderij of zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook of stoom de knolselderij of zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Bereid ondertussen de ingrediënten van je keuzevariatie (bakken en koken). Pureer de knolselderij of zoete aardappel met de peper, zout en roomboter, dit kan met een staafmixer of in een keukenmachine. Doe de puree in een grote kom of pan en meng de overige ingrediënten erdoorheen, of serveer deze los naar smaak. Serveer direct.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1,2 kilo knolselderij of zoete aardappel
  • 400 gram gekookte boerenkool
  • 1 gebakken ui in stukjes
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 1 gebakken paprika (in stukjes)
  • 4 runderhamburgers (gebakken in roomboter of kokosolie)
  • 2 el roomboter
  • Peper en zout naar smaak

 

Print

Makkelijk bij het koken