Salade – Zoete aardappelsalade met wortel, sinaasappel en walnoten

Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_zoete-aardappel-wortel-salade

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Neem de zoete aardappel en snijd deze in hele kleine blokjes van een halve centimeter. Meng in een kom de olijfolie, de honing, het sap van de citroen en de mayonaise tot een dressing. Hak de peterselie en roer deze door de dressing.

Schil de sinaasappel door de schil er zo dik af te snijden dat je net het buitenste velletje van de sinaasappel eraf snijdt. Snijd dan de partjes uit de sinaasappel met een scherp mes en doe deze erbij in de kom. Doe dan ook de zoete aardappel en de wortel julienne erbij in de kom en roer dit even zodat je de dressing verdeelt. Bestrooi de salade met de gehakte walnoten.

Ingrediënten

VOOR 1-2 PORTIES

  • Restje zoete aardappel of 1 flinke zoete aardappel in stukjes, gestoomd
  • 1 el mayonaise
  • 1 sinaasappel
  • 1 handje wortel julienne
  • 1 el verse peterselie
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 2 el gehakte walnoten

Print

Makkelijk bij het koken