Visgerechten – Roomvenkel met zalm en ei

EU_recepten_september_2019_roomvenkel-met-zalm

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Verwijder de onderkant en de blaadjes van de venkel en snijd ze in stukken. Stoom of kook de venkel en de sperziebonen samen gaar in ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de ui in ringen en hak de knoflook. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui en knoflook zacht. Snijd de zalmfilet in blokjes. Snijd de eieren in stukjes. Voeg de room toe aan de ui en breng het aan de kook. Roer de zalm, ei, citroensap en oregano erdoorheen en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de venkel en sperziebonen toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 3 venkelknollen
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • 2 gekookte eitjes, gepeld
  • 400 gram zalmfilet
  • 200 ml plantaardige room of crème fraiche
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken