Rijst – Romige Bloemkoolrisotto

carola-van-bemmelen_EU_bloemkoolrisotto

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Maak de bloemkoolrijst door de bloemkool in de blender fijn te malen totdat het eruit ziet als rijst. Laat even staan op de aanrecht en maak deze als
laatste klaar in een wokpan door het heel kort even te wokken met een klein beetje kokosvet (het hoeft alleen maar warm te zijn, te lang wokken maakt het papperig)
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui zacht. Voeg de gesneden groenten toe. Bak ze een beetje zacht. Voeg alle overige ingrediënten toe, laat nog kort pruttelen op laag vuur en serveer met de rijst.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 400 gram champignons (in plakjes)
  • 2 courgettes (in stukjes)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 4 el hummus
  • 200 ml melk of kokosmelk
  • snufje gedroogde oregano
  • kokosolie of roomboter (om in te bakken)
  • 2 tl citroensap
  • 2 el tomatenpuree
  • flinke scheut biologische tamarisaus
  • zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken