Rijstepap met havermout en kaneel

eetgeluk-universiteit_recepten_december-2020_rijstepap-havermout-kaneel

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Breng op een zacht vuurtje de melk samen met de havermout al roerende aan de kook. Laat kort even doorkoken en zet het vervolgens met de deksel op de pan ongeveer 15 min. weg. Schil en rasp intussen de appel en doe deze in een ruime kom. Giet de pap erover en bestrooi rijkelijk met kaneel.

Tip: Je kunt de pap warm of koud eten. Met name in de zomermaanden is deze pap heerlijk als koud ontbijt. Maak hem in dat geval de avond van tevoren en zet hem in de koelkast. Bestrooi de volgende dag met kaneel en geraspte appel en smullen maar!

Tip: Voeg in plaats van appel eens blauwe bessen of gewelde rozijnen* toe of maak het extra luxe met dadels*, geitenkaas en gehakte walnoten…

Ingrediënten

VOOR 1 PORTIE

  • 2 grote mokken rijstmelk*
  • 4 el havermout
  • 1 appel, geschild en geraspt
  • Flink wat kaneel

Print

Makkelijk bij het koken