Muffins – Quinoa muffins met feta

EU-member_recepten_juli_quinoa-muffins-feta

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de quinoa gaar en laat even staan. Bak de spekjes samen met de ui en knoflook knapperig in een koekenpan. Snijd de feta in kleine stukjes. Klop de eieren los met de parmezaanse kaas en meng op het laatst de feta erdoor. Meng vervolgens ook de quinoa en het spekmengsel erdoor. Doe de muffinpapiertjes in de vorm en schep in ieder papiertje evenveel quinoadeeg. Bak het in 30-45 minuten af in oven op 180 (prik met een satéprikker in de muffin, als deze er droog weer uitkomt, is de muffin gaar).

Je kunt deze muffins ook prima invriezen.

Ingrediënten

VOOR 12 MUFFINS

  • 200 gram quinoa
  • 4 eieren
  • 1 plak schapenfeta
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 bakje spekjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Muffinvorm voor 12 muffins en muffinpapiertjes

Print

Makkelijk bij het koken