Vleesgerechten – Provencaalse kip met koude boontjes

EU_recepten_maart-2020_provencaalse-kip-met-koude-boontjes

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 75 MINUTEN

Smeer de kippenpoten in met peper, zout, een beetje koriander en olie. Laat ze vervolgens 75 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Maak de boontjes schoon en snijd ze doormidden. Kook ze vervolgens in 20 minuten beetgaar. Doe ze in een vergiet en spoel goed af met koud water. Meng de ui, olijven en stukjes mango erdoor en maak af met een dressing van het sinaasappelsap, balsamico azijn, olijfolie, mosterd, peper en zout.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 4 scharrel kippenpoten
  • 1 el koriander (vers of gedroogd)
  • 4 el olie
  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 el olijven in reepjes
  • 1 mango in stukjes
  • Sap van een 1/2 sinaasappel
  • 2 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout naar wens

Print

Makkelijk bij het koken