Soep – Pompoensoep

EU_recepten_september_2019_pompoensoep

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit daarin de rode ui en knoflook kort. Voeg vervolgens de wortel, pompoen, zoete aardappel, gember, djinten, kurkuma en bouillonpoeder toe. Dek alles net af met gekookt water breng het aan de kook. Laat het ongeveer 15-20 minuten koken totdat de groenten zacht zijn. Voeg dan de rode peper en kokosmelk toe en blend het geheel met een staafmixer tot een romige soep.

Ingrediënten

VOOR 5 PERSONEN

  • 1 el. kokosolie
  • 1 pompoen, uitgehold en in stukken gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 grote wortel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 grote zoete aardappel, ongeschild, in stukjes gesneden
  • 1 flinke theelepel met fijngesneden verse gember
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. djinten (gemalen komijnzaad)
  • 2 el. bouillonpoeder
  • Halve rode peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngesnipperd
  • 100 ml. kokosmelk
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken