Stoofschotels – Pompoenschotel

eetgeluk-universiteit_recepten_pompoenschotel

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 2-3 UUR

Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg de uien toe en bak deze op laag vuur nog 5 -10 minuten zacht. Voeg de pesto, komijnpoeder, pompoen, tomaten, citroen en cherry tomaatjes toe. Breng het aan de kook en laat het 1-2 uur stoven met deksel op de pan. Voeg de gierst toe en laat het nog 1 uur stoven. Voeg vocht toe als het te droog lijkt te worden. Serveer met de verse koriander.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 3 kipfilets, in stukjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 el rode pesto
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 kleine pompoen, zonder zaden, in stukken
  • 800 g gehakte tomaten (in blik)
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 250 g cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 150 g gierst
  • Handje verse koriander, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken