Stoofschotels – Pompoenschotel

Bereiding
VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 2-3 UUR
Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg de uien toe en bak deze op laag vuur nog 5 -10 minuten zacht. Voeg de pesto, komijnpoeder, pompoen, tomaten, citroen en cherry tomaatjes toe. Breng het aan de kook en laat het 1-2 uur stoven met deksel op de pan. Voeg de gierst toe en laat het nog 1 uur stoven. Voeg vocht toe als het te droog lijkt te worden. Serveer met de verse koriander.
Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
- 2 el roomboter of kokosolie
- 3 kipfilets, in stukjes
- 2 uien, in ringen
- 2 el rode pesto
- 1 tl komijnpoeder
- 1 kleine pompoen, zonder zaden, in stukken
- 800 g gehakte tomaten (in blik)
- Rasp en sap van 1 citroen
- 250 g cherry tomaatjes, gehalveerd
- 150 g gierst
- Handje verse koriander, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak