Stamppot – Pompoen appel stamppot

eetgeluk-universiteit_recepten_pompoen-appelstamppot_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Schil de aardappels en knolselderij, snijd ze in stukken en kook of stoom deze gaar. Kook of stoom de pompoen gaar in ongeveer 30 minuten. Verhit boter in een pan en fruit het uitje en de knoflook. Stamp de aardappel, knolselderij en pompoen wanneer deze gaar is. Roer alle ingrediënten door elkaar en serveer.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 600 g zoete aardappels
  • 600 g knolselderij
  • 1 oranje pompoen, geschild, zaadlijsten verwijderd en in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 appels, geschild, zonder klokhuis, in stukjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken