Soep – Pindasoep

Bereiding
VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN
Snijd de uien fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien. Snijd intussen de kipfilet in stukjes. Voeg de kokosmelk en het kokende water toe aan de uien en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe.
Neem wat van het kookwater en meng dit in een kom met de pindakaas tot een glad mengsel. Voeg de pindakaas, tamarisaus, tomatenpuree en zout toe aan de soep.
Was en snijd de paksoi in reepjes. Zowel de bladeren als de stengels.
Haal de pan van het vuur. Voeg de paksoi en taugé toe en laat een minuut rusten. Serveer de soep gelijk en strooi er eventueel wat kokosrasp overheen.
Ingrediënten
VOOR 3-4 PERSONEN
- 2 uien
- 1 el kokosolie
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml kokend water
- 2 kipfilets
- 250 gram pindakaas of cashewpasta
- flinke scheut biologische tamari
- 2 el tomatenpuree
- Krop paksoi
- 50 gr taugé