Stoofschotels – Pinda zoete aardappel stoofpot met snijbiet

eetgeluk-universiteit_recepten_zoete-aardappelschotel-pinda-snijbiet

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 2 UUR

Doe alle ingrediënten in een stoofpan samen met 500 ml water. Breng het aan de kook en laat het 1-2 uur stoven op zacht vuur, met deksel op de pan. Serveer direct.

Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 g zoete aardappel, geschild en in stukken
  • 400 g gehakte tomaten (uit blik)
  • 150 g gezouten en geroosterde pinda’s
  • 2 el pindakaas
  • 2 el sojasaus (tamari)
  • 300 g snijbiet, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken