Ovenschotels – Pesto preischotel

EU_recepten_september_2019_pesto-preischotel

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes. Stoom of kook de pompoen samen met de doperwten gaar in ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de prei in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de preiringen zacht. Roer de pesto erdoorheen en haal de pan van het vuur. Roer de doperwten en pompoen erdoorheen.

Doe de groentevulling in een ruime ovenschaal. Kluts de 2 eieren voor de vulling los en meng deze met de room. Giet deze over de groenten heen. Bestrooi de ovenschotel met de geitenkaas en zet het 35 minuten in de oven.

Kook intussen de twee andere eieren voor de garnering in ongeveer 8-10 minuten halfhard. Garneer de schotel met de eieren.

Ingrediënten

VOOR 3-4 PERSONEN

  • 1 pompoen
  • 250 gram doperwten
  • 1,2 kilo prei (gewogen inclusief stengels)
  • 3 el kokosolie of roomboter om in te bakken
  • 125 gram groene pesto
  • 2 rauwe eieren voor de vulling
  • 2 hardgekookte eieren voor de garnering
  • 200 ml plantaardige room of crème fraiche
  • 250 gram geraspte geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken