Stamppot – Pastinaakhutspot met winterpostelein

carola-van-bemmelen_eu_pastinaakhutspot-met-postelein

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook. Schil de pastinaken en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze bij de aardappels.

Snijd de uien in ringen. Bak het gehakt en de uien in boter. Haal de pan van het vuur zodra het klaar is.

Was de winterpostelein en snijd het in stukjes van 1 cm. Giet de aardappels en pastinaken af wanneer deze gaar zijn en stamp ze.

Roer de winterpostelein en gehakt er doorheen.

Serveer met de geitenkaas.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1,2 kilo zoete aardappels
  • 750 g pastinaak
  • 400 g rundergehakt
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 2 uien
  • 200 g winterpostelein (of veldsla)
  • Optioneel: 200 gram geraspte geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken