Pannenkoeken – Wafels met blauwe bessenpuree

Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_wafels-blauwe-bessen-saus

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Blend de blauwe bessen, 1 eetlepel water, de honing en het chiazaad in de blender en laat dit even staan.

Maak een wafelbeslagje van het boekweitmeel, havermeel, de eieren en een scheutje water.

Verwarm het wafelijzer voor

Maak ongeveer 4 wafels van het beslag en besmeer ze met de blauwe bessenpuree. Varieer voor het wafelbeslag ook eens met wat kokosmeel in plaats van boekweitmeel, gebruik dan wel echt wat meer water of andere vloeistof, want kokosmeel neemt heel veel vloeistof op. Het is enorm vezelrijk en lekker vullend. Natuurlijk kun je ook andere bessen of aardbeien gebruiken.

Tip: het is ook heerlijk om eerst wat hüttenkäse op de wafel te doen en daar de bessenpuree overheen te doen.

Ingrediënten

VOOR 4 WAFELS

  • 50 gr boekweitmeel
  • 50 gr havermeel
  • 3 eieren
  • Scheutje water
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 el chiazaad
  • 1 el water
  • 1 tl honing*

Print

Makkelijk bij het koken