Pannenkoeken – Blini’s met roomkaas en zalm

Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_zalmblinis-roomkaas

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Doe het boekweitmeel en het havermeel in de blender. Splits het ei en voeg alleen de dooier bij het meel in de blender. Doe ook het water en de kokosmelk erbij en blend tot een glad beslag.

Klop de eiwitten in een schone (!) kom stijf met een mixer of garde. Giet het beslag uit de blender in een kom en schep hier voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten doorheen.

Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep hoopjes beslag in de pan. Bak zo steeds 4 a 5 grote poffertjes (blini's) in één keer. Besmeer ze met roomkaas en beleg met een plakje gerookte zalm.

Ingrediënten

VOOR 15-20 STUKS

  • 50 gr boekweitmeel
  • 50 gr havermeel
  • 100 ml water
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • 25 gr boter
  • Roomkaas
  • Gerookte zalm

Print

Makkelijk bij het koken