Ovenschotel met prei en pesto

eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_ovenschotel-prei-pesto

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de knolselderij of pastinaak en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze gaar in ongeveer 10-12 minuten. Snijd de prei in ringen, snijd de ui in stukjes, pers de knoflook.

Verwarm de kokosolie in een pan en bak de ui en knoflook zacht. Voeg de preiringen toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg de kerriepoeder, tomaatjes (fijngesneden) groene pesto en een beetje peper en zout toe en meng goed.

Doe het mengsel in een grote ovenschaal. Stamp en pureer de knolselderij of pastinaak. Bedek de prei met de puree. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1,2 kilo knolselderij of pastinaak (of een mengsel)
  • 5-6 preistengels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 5 el groene pesto
  • 200 gram geraspte geitenkaas
  • Peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken