Pannenkoeken – Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

Bereiding
VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN
Doe het boekweitmeel, kurkuma, korianderpoeder en het zout in een grote kom. Klop de eieren los met de kokosmelk en roer door het boekweitmeel. Laat het mengsel 15 minuten rusten.
Zet intussen de oesterzwammen, wortel, taugé, kruiden en kip klaar in aparte bakjes. Roer de tamari met het limoensap, de gember, sesamolie en sambal tot een sausje. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak van het beslag 2 -3 pannenkoekjes.
Vul de pannenkoekjes aan tafel met de ingrediënten uit de bakjes en serveer het sausje erbij.
TIP Je kunt de oesterzwammen ook prima vervangen door champignons.
Ingrediënten
VOOR 1 PERSOON
- 50 g boekweitmeel
- ¼ tl kurkuma
- ¼ tl korianderpoeder
- 1 ei
- 75 ml kokosmelk
- 50 g oesterzwammen
- 50 g worteljulienne (geraspte wortel)
- 25 gr taugé
- 1 takje munt, alleen de blaadjes
- 1 takje koriander, alleen de blaadjes
- 100 gr gerookte kipfilet in reepjes
- Scheutje biologische tamarisaus
- ¼ el limoensap
- ¼ tl geraspte verse gember
- ¼ tl sesamolie
- ¼ tl sambal oelek
- Snufje Keltisch zeezout
- Olie om in te bakken