Oliebollen met Blauwe Bessen en Citroen

EU_recepten_2018-12 Oliebollen met blauwe bessen

Bereiding

VOORBEREIDING 1 UUR - BEREIDING 15 MINUTEN

Doe de lauwe (plantaardige) melk in een kom. Voeg voorzichtig de honing toe en vervolgens de gist. Roer dit even door en laat het even staan. Meng het volkorenspeltmeel, appel, kaneel en zout. Voeg de melk met gist beetje bij beetje toe. Voeg het bier en citroensap en rasp toe. Roer voorzichtig de blauwe bessen er doorheen. Zet het beslag op een warme plek en dek af met een vochtige theedoek. Laat het een uur rijzen. Bak de oliebollen in een frituurpan met kokosolie op 190 graden voor ongeveer 6 minuten. Draai ze halverwege even om. (niet meer dan 5 oliebollen tegelijk!) Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

VOOR 6-7 OLIEBOLLEN

  • 150 ml lauwe melk (mag evt ook plantaardig)
  • 100 ml bier* of spa rood
  • 18 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 250 gram volkoren speltmeel*
  • 1 zoete appel (in kleine stukjes)
  • 2 el honing*
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • Rasp van 1 citroen
  • 100 gram blauwe bessen
  • Snufje zout

Print

Makkelijk bij het koken