Notencheesecake

EU-member_recepten_augustus_notencheesecake

Bereiding

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 5 UUR

Bedek de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier. Doe voor de bodem de amandelen en dadels in een keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe. Verdeel de bodem over de springvorm en druk goed aan. Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een romige massa is. Verdeel over de bodem en laat de taart opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR 8-10 STUKKEN

Voor de bodem:

  • 150 g amandelen
  • 100 g dadels*
  • 1 grote tl speculaaskruiden
  • 2 el kokosolie
  • evt: 1 tl water

Voor de vulling:

  • 250 g geweekte cashewnoten (minimaal 4 uur)
  • 75 g geweekte zonnebloempitten (minimaal 4 uur)
  • 100 g gesmolten kokosolie
  • Sap van één citroen
  • 100 g bruine rijststroop*
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl vanillepoeder

Serveren met: een beetje honing* (optioneel)

Print

Makkelijk bij het koken