Notencheesecake

Bereiding
VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 5 UUR
Bedek de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier. Doe voor de bodem de amandelen en dadels in een keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe. Verdeel de bodem over de springvorm en druk goed aan. Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een romige massa is. Verdeel over de bodem en laat de taart opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
VOOR 8-10 STUKKEN
Voor de bodem:
- 150 g amandelen
- 100 g dadels*
- 1 grote tl speculaaskruiden
- 2 el kokosolie
- evt: 1 tl water
Voor de vulling:
- 250 g geweekte cashewnoten (minimaal 4 uur)
- 75 g geweekte zonnebloempitten (minimaal 4 uur)
- 100 g gesmolten kokosolie
- Sap van één citroen
- 100 g bruine rijststroop*
- 100 ml amandelmelk
- 1 tl vanillepoeder
Serveren met: een beetje honing* (optioneel)