Muffins – Amandelcake met aardbeien

Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_amandelcake-aardbeien

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 40 MINUTEN

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender (behalve de aardbeien) en blend tot een romig beslag is ontstaan. Doe een vel bakpapier in een cakeblik of in een ovenschaal en doe vervolgens het beslag erin.

Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 30 a 40 minuten af. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt. Laat de cake afkoelen en snijd de cake in blokjes, prik steeds op een blokje een aardbei en serveer er twee of drie als ontbijt.

Ingrediënten

VOOR 1 HELE CAKE (KAN INGEVROREN WORDEN)

  • 360 gr amandelmeel
  • 60 gr dadels*
  • 60 gr boter
  • 120 gr courgette
  • 1 banaan
  • 6 eieren
  • 1 tl vanille essence of ½ tl vanille merg
  • Paar aardbeien

Print

Makkelijk bij het koken