Soep – Minestronesoep

Bereiding
VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN
Verhit de olijfolie in een lekker ruime soeppan en voeg de ui, wortels, bleekselderij, peper en zout toe en laat even rustig bakken. Roer af en toe om en als de groenten zacht beginnen te worden voeg je de tijm, laurier en spekstukjes toe. Laat alles nog even goed doorbakken en roer vervolgens de tomatenpuree erdoor.
Vul aan met ongeveer 1 liter water of kippenbouillon (zodanig dat alles goed onder staat). Laat 15 minuten doorkoken. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met Keltisch zeezout en peper en serveer met de basilicum en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
- 2 el. olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 wortels, schoongemaakt en in stukjes
- 1 stengel bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes
- Stukje zuurkoolspek van ongeveer 100 gram in stukjes
- Klein blikje tomatenpuree
- 800 g. kidneybonen uit blik
- Bakje met kleine trostomaatje, gehalveerd
- 1 l. water of 1 l. kippenbouillon
- 1 el. tijm
- 1 laurierblaadje
- Handje met fijngesneden basilicum
- Geraspte Parmezaanse kaas