Soep – Mexicaanse bonensoep

carola-van-bemmelen_eu_mexicaanse-bonensoep

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur zacht. Voeg het gehakt toe en bak tot dit gaar is.

Snijd ondertussen de tomaten en paprika’s in stukjes en voeg deze toe. Voeg de bonen toe met een scheut water en laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

Breng het op smaak met cayennepeper en zout en serveer.

Ingrediënten

VOOR 4 KOMMEN

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 350 g rundergehakt
  • 400 g bruine bonen
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • ½ tl cayennepeper
  • Keltisch zeezout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken