Mango yoghurt ijs

Bereiding
VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN
Blend of pureer de mango’s en de yoghurt samen. Voeg de overige ingrediënten toe en zorg dat het goed gemengd is. Breng het geheel op koelkasttemperatuur. Doe het ijs in de ijsmachine volgens de instructies van de fabrikant.
Doe het ijsmengsel in een kom en laat het nog even 15-30 minuten afgedekt in de vriezer staan.
Heb je geen ijsmachine?
Volg dan in dat geval instructies in het recept, alleen wanneer het ijs de ijsmachine ingaat, doe je het in een platte bak die je afgedekt in de vriezer zet. Je wacht tot het ijs bijna helemaal hard is. Dan doe je het in een grote kom en hak je het grof, vervolgens klop je het met een mixer tot een glad mengsel. Zet het weer in de vriezer en laat het weer hard worden. Als het ijs vast zit in de vorm, kun je de schaal in warm water zetten, zodat je het ijs er gemakkelijk uit kunt nemen.
Ingrediënten
VOOR 1 LITER IJS
- Vruchtvlees van 3 mango’s
- 500 ml volle Griekse yoghurt of kwark
- Sap van één citroen
- 1-4 el rauwe honing*