Ovenschotel – Lentequiche met groene asperges en pastinaak

de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_lente-quiche

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een deeg van het boekweitmeel, boter, water en zout: Rol er een lap van en bedek een springvorm eerst met een vel bakpapier en daarover de taartbodem. Bak de bodem even 10 minuten voor in de hete oven en haal hem er dan uit.

Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Maak de pastinaak schoon en snijd deze in repen. Kook of stoom de asperges en pastinaak in 10 minuten gaar. Laat de asperges en pastinaakrepen goed uitlekken en dep ze voorzichtig een beetje droog.

Mix de eieren met de geitenkaas, de rucola en de slagroom tot een romig mengsel. Verdeel de asperges en pastinaakrepen over de taartbodem en schenk dit met het eiermengsel er overheen. Bak af in de oven in ongeveer 20 a 25 minuten.

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

Voor de bodem

  • 125 gram boekweitmeel
  • 60 gram koude boter in blokjes
  • 40 ml koud water
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 500 gr groene asperges
  • 1 pastinaak
  • 3 eieren
  • 100 gr geraspte geitenkaas
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram rucola

Print

Makkelijk bij het koken