Ovenschotel – Lasagna met aubergine

Bereiding
VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui en de tomaten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin eerst de uitjes en knoflook. Blijf een beetje roeren, zo´n 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze 5-10 minuten mee, roer regelmatig. Voeg de tamarisaus, rozemarijn, chilipoeder, dille en oregano toe en roer nog even. Pureer de saus in een blender of met een staafmixer en zet even apart.
Bak nu de aubergine in een pan, voeg eventueel wat extra olie toe, en roer af en toe tot ze goed gebakken is. Voeg de courgette toe en bak deze 2-3 minuten mee. Voeg de spinazie en de tomatensaus toe. Snijd de olijven in vieren en voeg deze toe. Verdeel de saus over een ruime ovenschaal. Verkruimel de buffelmozzarella over de lasagna.
Zet het 25 minuten in de oven en serveer met een groene salade.
Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
- 2 uien
- 10 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el kokosolie of roomboter
- 2 el tamarisaus
- snufje rozemarijn
- snufje chilipoeder
- snufje dille
- snufje oregano
- 3 aubergines in stukjes
- 200 gr diepvriesspinazie
- 1 courgette in stukjes
- 5 zwarte olijven
- 2 bollen buffelmozzarella
- Peper en zout naar smaak