Rijst – Kokos pindarijst

Bereiding
VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN
aBereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Of roerbak de bloemkoolrijst een paar minuten in de olie.
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui zacht. Voeg de kip toe samen met de tamarisaus. Bak even kort aan en voeg dan de gesneden groenten toe. Bak ze een beetje zacht. Voeg alle overige ingrediënten toe, laat nog kort pruttelen op laag vuur tot alles gaar is en serveer met de rijst.
Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
- 250 gram volkoren zilvervliesrijst* of bloemkoolrijst
- 1 ui, gesnipperd
- Kokosolie of roomboter om in te bakken
- 2 tl citroensap
- 2 el tomatenpuree
- 500 gram kipdijfilet in stukjes
- Flinke scheut tamarisaus
- Zout en peper naar smaak
- 2 lente-uitjes (in stukjes)
- 2 prei (in ringen)
- 300 gram gaar gestoomde sperziebonen
- 250 ml kokosmelk
- 3 el pindakaas