Kokos macademia wortelcake

eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_kokos-macadamia-wortelcake

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 60 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een cakevorm met het bakpapier. Blend de eieren, kokosrasp, zout, vanillepoeder en bakpoeder luchtig in een blender, zodat de kokosrasp gehakt wordt. Doe het mengsel in een kom. Klop de kokosolie, kokosmeel, amandelmeel en appelmoes erdoorheen. Roer de noten en wortel erdoorheen. Zet de cake 60 minuten in de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen. Zet de cake in de koelkast en bewaar hem daar ook in.

Ingrediënten

VOOR 1 CAKE

  • 4 eieren
  • 3 el kokosrasp
  • Snuf zout
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 45 gram kokosmeel
  • 3 el amandelmeel
  • 5 el ongezoete appelmoes
  • 100 gram geraspte wortel
  • 100 gram macadamia noten, grof gehakt

Print

Makkelijk bij het koken