Rijst – Kip Hawai Schotel

EU_recepten_2018-12 Kip Hawai schotel

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Maak de bloemkoolrijst door de bloemkool in de blender fijn te malen totdat het eruit ziet als rijst. Laat even staan op de aanrecht en maak deze als laatste klaar in een wokpan door het heel kort even te wokken met een klein beetje kokosvet (het hoeft alleen maar warm te zijn, te lang wokken maakt het papperig).

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui zacht. Voeg de kip toe toe, gevolgd door de paprika, tomaten en ananas. Bak ze een beetje zacht. Voeg al het citroensap, tomatenpuree en tamarisaus toe en laat het nog even kort pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de rijst.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • Kokosolie of roomboter om in te bakken
  • 2 tl citroensap
  • 2 el tomatenpuree
  • Flinke scheut biologische Tamarisaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram kipfilet (in stukjes)
  • 1 groene paprika (in stukjes)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 200 gram verse ananas (in stukjes)

Print

Makkelijk bij het koken