Kikkererwten champignonsoep

carola-van-bemmelen_eu_kikkererwtensoep met champignons

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de tomaat in stukjes. Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zacht. Voeg de champignons en tomaten toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.

 Voeg de overige ingrediënten toe in de soep en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.

Snijd de sla in dunne reepjes en serveer met de sla en geraspte geitenkaas.

Ingrediënten

VOOR 4 KOMMEN

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 4 tomaten
  • 2 el roomboter
  • 1 liter bouillon
  • 400 g kikkererwten (gaar, uit blik of zelf gekookt)
  • 1 krop sla
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte geitenkaas

Print

Makkelijk bij het koken