Stoofschotel – Kikkererwt Broccoli Curry

EU_recepten_2018-12 Kikkererwten curry broccoli

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN

Smelt de boter in een ruime koekenpan of stoofpan (met deksel). Bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook zacht.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat het 30 minuten pruttelen op laag vuur met deksel op de pan. Voeg de eventuele laatste ingrediënten toe en serveer met een frisse salade.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 3 el kokosolie of roomboter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 400 gram broccoli
  • 100 gram verkruimelde fetakaas (pas toevoegen bij serveren)
  • 300 ml water
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 tl biologische tamari
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/5 tl cayennepeper
  • zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken