Home made Guacamole

eetgeluk-membership_recepten_augustus-2020_guacamole

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Snijd de avocado over de lengte doormidden en haal de pit eruit. Let op: bewaar de pit! Lepel beide helften uit en prak het vruchtvlees met een vork tot een grove mousse. Als de avocado's nog te hard zijn om te prakken, gebruik dan de blender.

Voeg het citroensap toe. Meng het geheel vervolgens met de knoflook, ui, tomaat en koriander. Maak het vervolgens wat smeuïger met mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bewaar de guacamole met de avocadopit erin in de koelkast. De pit zorgt ervoor dat de avocadomousse niet te bruin verkleurt.

Tip: Eventueel kun je ook een klein beetje sambal of een fijngesneden pepertje toevoegen als je iets meer pit wilt.

Ingrediënten

VOOR 2-3 PORTIES

  • 1-2 rijpe avocado’s
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 klein uitje (fijngesneden)
  • 1 tomaat (klein gesneden, zonder vruchtvlees)
  • Ton's Belgische mayonaise
  • Handvol verse koriander (fijngesneden)
  • Peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken