Yoghurt – Hazelnoot peer hangop

EU-member_recepten_februari-2020_hazelnoot-peer-hangop-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 8 UUR

Maak eerst de hangop
Neem een ruime kom. Zet hierin een groot vergiet (waar een liter yoghurt in past). Maak een theedoek vochtig, knijp deze helemaal uit en leg deze over het vergiet. Giet hier de yoghurt in. Zet het in de koelkast en laat het 5-8 uur staan. De tijd is een beetje variabel, afhankelijk van het soort yoghurt dat je gebruikt en hoe dik je de hangop wilt hebben. Schraap de hangop uit de theedoek en bewaar afgesloten.

Neem 1 portie hangop en voeg daar de hazelnoten, peer, cacaonibs of chocolade en vanillepoer aan toe.

Ingrediënten

VOOR 2 KOMMETJES

Voor de hangop

  • 1 liter yoghurt naar keuze

Voor de topping

  • 50 gram hazelnoten fijngehakt
  • 1 peer in stukjes (zonder klokhuis)
  • 1 el rauwe cacaonibs (of fijngehakte pure chocolade)
  • 1 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)

Print

Makkelijk bij het koken