Muffins – Gezonde cakeblokjes

Bereiding
VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng eerst de roomboter, bananen, dadels, eieren, wortels (in stukjes), yoghurt en vanille-essence in de blender tot een romige massa. Doe dan havermout, boekweitmeel, lijnzaad, kokos en rozijnen in een kom en giet daar het mengsel uit de blender overheen. Meng dit goed. Voeg op het allerlaatst het citroensap en de baking soda toe en roer dit nog even goed door.
Neem een ruime ovenschaal en leg er een vel bakpapier in. Schep het beslag hierop en verdeel het netjes. Bak de cake af in ongeveer 20-25 minuten. Als je er een prikker in steekt en deze er droog uit komt is de cake klaar. Laat de cake afkoelen.
Snijd nu gelijke blokjes van de cake. Heb je te veel? Wat over is kan prima als tussendoortje of lunch mee naar het werk. Je kunt het zelfs invriezen voor een later tijdstip!
Ingrediënten
VOOR 30 BLOKJES
- 180 g roomboter
- 3 goed rijpe bananen
- 2 dadels
- 5 eieren
- 2 wortels
- 50 ml yoghurt
- 1 tl vanille-essence
- 200 g havermout
- 200 g boekweitmeel
- 2 el lijnzaad
- 2 el geraspte kokos
- 2 handjes rozijnen
- Sap van ½ citroen
- 1½ tl baking soda