Overig – Gevulde tomaten

eetgeluk-universiteit_recepten_gevulde-tomaten_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het kapje van de tomaten en hol ze uit. Het vruchtvlees gebruik je niet. Meng het kipgehakt met de kruiden, het ei, het kokosmeel, de uitgeperste teentje knoflook en het fijngehakte sjalotje goed door elkaar.

Vul de tomaten met het gehaktmengsel. Bedek de tomaten aan de bovenkant met de geraspte geitenkaas en leg het kapje erop. Zet de tomaten in een ovenschaal en bak ze in 45 minuten gaar. Controleer wel even of de vulling gaar is voordat je ze opeet.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 2 flinke tomaten
  • 150 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 1 tl kokosmeel
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 4 el geraspte geitenkaas

Print

Makkelijk bij het koken