Muffins – Gevulde spinazie-ricotta flapjes

Bereiding
VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de boter in een pan en fruit hierin het uitje. Zet het even apart. Zorg ervoor dat de spinazie volledig is uitgelekt; dep de spinazie voor de zekerheid nog even met een stuk keukenpapier.
Meng de spinazie met de ui, ricotta en kaas. Breng op smaak met zout en peper. Doe 2 lepels spinaziemengsel op een vel bladerdeeg en vouw het dicht. Zorg dat de randjes goed sluiten. Maak er 12 op deze manier. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Zet ze 30 minuten in de oven.
Ingrediënten
VOOR 12 STUKS
- 1 el roomboter of kokosolie
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
- 100 g ricotta
- 40 g Parmezaanse kaas
- 12 vellen speltbladerdeeg, half ontdooid*
- 1 ei, losgeklopt
- Zout en peper naar smaak